Brød


Pølse-Grise



Faktisk synes jeg ikke dette brød er noget særligt, så prøv næste gang opskriften under denne
Ingredienser:
(ca. 40 stk.)

0,5 L. vand

50 gr. gær

2 tsk. salt

2 tsk. sukker

2 spk. olie

800 gr. hvedemel

20 gode pølser skåret i halve

Et sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i vand, der er samme temperatur, som din lillefinger og tilsæt derefter sukker, salt og olie.

2. Tilsæt melet lidt af gangen, indtil dejen er mættet og ælt den godt igennem.

3. Sæt dejen til at hæve i 2 timer, med film over skålen.

4. Del dejen i 40 små klumper og rul hver klump ud til en snoet streng, der kan snoes omkring brødet.

5. Form dem omkring pølsen (se inspiration nedenfor)

6. Lad hornene hæve i 30-40 min. på bagepladen

7. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg

8. Bag dem ved 180 gr. i ca. 25 minutter til de er gyldne og gennembagte

9. Læg dem på en kold rist, og lad dem køle af.

10. Server eventuelt med ketchup og sennep.



Pølsebrød
Ingredienser:
15 g gær
2.5 dl koldt vand
1 æg
500 g hvedemel
50 g sukker
5 g salt
40 g blødt smør, skåret i små tern
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det kolde vand. TIP! Hvis du har en røremaskine, vil jeg anbefale at du bruger denne.

Tilsæt æg, sukker og salt.

Tilsæt hvedemel og ælt det godt sammen, ved lav hastighed, til dejen er glat og blank og slipper skålen. TIP! Det tager ca 8 minutter.

Tilsæt de bløde smørtern og ælt det godt ind i dejen, til den igen er glat og blank og slipper skålen, og stop så med at ælte.

Lad dejen hvile lunt og tildækket i 20 minutter.

Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et meldrysset bord.

Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til runde boller, og rul herefter bollerne ud til aflange pølsebrød. Sæt dem på 2 bageplader med bagepapir, med god afstand imellem hinanden.

Dæk brødende til og lad dem hæve til dobbelt størrelse. TIP! Omkring 1-2 timer.

Bag brødende i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 10-12 minutter, eller til de er flotte gyldne. TIP! Du kan også tage dem ud af ovnen imens de stadig er lysebrune, så kan du nemlig varme dem op lige inden servering.

Server de lækre og bløde pølsebrød med en god pølse, ketchup, sennep, ristede løg og agurksalat.

Opskriften er fra:
https://kiinus.dk/hjemmelavet-bloede-poelsebroed-perfekte-luksus-hotdog/




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 10:37:23

Sidst Redigeret:
4-2-2021



352