Desserter


Jordbær Charlotte




Ingredienser:
½-1 pk fingerkager

JORDBÆRGELE
200 g jordbær
100 g sukker
½ dl vand
4 blade udblødt husblas

JORDBÆRCREME
500 g jordbær
6 blade husblas
300 g sukker
3 æggehvider
4 dl piskefløde
1 springform på 22 cm

Fremgangsmåde
Til geleen blendes jordbærrene med sukker. Varm vandet, 1 dl jordbærpuré og den udblødte
husblas op for svag varme, til husblassen er smeltet.Rør det i jordbærpureen og stil til afkøling.
Beklæd formen med film. Del kagerne i halve, og stil dem med den buede side udad og den skårne flade
opad langs kanten. Hæld geleen i formen, og stil den i køleskab. Når geleen er størknet, tilberedes cremen.
Til cremen blendes jordbærrene med halvdelen af sukkeret og sies. opvarm lidt af jordbærpureen, og
opløs den udblødte husblas heri. Rør det i den øvrige puré.Pisk æggehviderne næsten stive tilsæt resten
af sukkeret og pisk hvidernehelt stive til en tæt marengsmasse over vandbad.
Pisk fløden stiv. Fold jordbærpureen sammen med de piskede hvider og flødeskummet med store luftige tag.
Fyld cremen i formen ogstil den i køleskab helst til næste dag og i mindst 6 tiner. Læg serveringsfadet
over farmen inden den vendes. Løsn formen, og fjern filmen.




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 16:51:17

Sidst Redigeret:
4-2-2021



247