Forretter


 Iskold persisk agurkesuppe med rejer




Ingredienser:
4 pers.

Ingredienser
1 1/2 agurk (ca. 600 g)
1/2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket dild
1 tsk. sesamolie
4 1/2 dl yoghurt naturel
1 1/2 dl cremefraiche 18%
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber
200 g pillede rejer

Tilbehør:
isterninger

Pynt:
dildkviste
ristede sesamfrø


Fremgangsmåde
1.
Rens agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i små tern. Pil og hak løg og hvidløg.
2.
Tag 1/4 dl af agurketernene fra. Blend resten sammen med løg, hvidløg, dild, olie, yoghurt og cremefraiche. Krydr med salt og peber. Stil suppen koldt.
3.
Vend halvdelen af den resterende agurk og halvdelen af rejerne i ­suppen. Fordel suppen i tallerkner, og læg isterninger i. Pynt med de sidste agurketern og rejer samt dild og sesamfrø. Server straks.






Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:13

Sidst Redigeret:
2-2-2021



270