Forretter


Broccolibuketter friterede med kål og hvidløgsmayo




Ingredienser: passer ca. til 4 pers.
FRITEREDE BROCCOLIBUKETTER
0.5 l olie
1 stk. broccoli
0.5 dl øl
75 g tempuramix eller hvedemel
0.5 tsk.salt

HVIDLØGSMAYO
3 fed hvidløg
0.5 dl æggeblomme
1.5 dl rapsolie
0.5 tsk. salt
2 spsk. citronsaft

SYLTET SPIDSKÅL
0.25 stk. spidskål
1 dl lagereddike
0.5 dl sukker
sort peber
laurbærblad


Fremgangsmåde
1. Broccoli: Kom olien in gryde (eller en friture, hvis du har sådan en) og varm op
2. I mellemtiden - skyl broccolien, tør af og skær den nederste del af stokken fra. Bræk eller skær broccolien i buketter.
3. Bland tempura/hvedemel med øl og salt og pisk grundigt sammen
4. Dyp broccoli stykkerne i tempuradejen og kom i den varme olie i 4-5 minutter - hvis broccolien ikke er blevet gylden brun i løbet af 4 minutter skal der skrues op for varmen - og omvendt, hvis broccolien bruner lige med det samme skal temperaturen skrues lidt ned.
5. Dryp broccoli stykkerne af på køkkenrulle og nyd med det samme

6. Hvidløgsmayo: Tænd ovnen på 200 grader. Kom hvidløg med skræl ind på en bageplade og bag i ca. 15 minutter eller indtil de er krympet lidt og er brune.
7. Pisk æggeblommer med salt og citronsaft - du kan med fordel bruge et elpiskeris eller en foodprocessor.
8. Når æggemassen er luftig kommes rapsolie i lidt af gangen - det er vigtigt at alle ingredienser er stuetemperatur.
9. Pres de karameliserede hvidløg i mayonaisen og smag til med salt, citrosnsaft og evt. trøffelolie.

10. Syltet spidskål: Varm lagereddike og sukker op i gryden så sukkeret opløses - kom evt. 1/2 laubær blad og nogle hele sorte peberkorn i.
11. Snit kålet fint og kom kålet i en lufttæt beholder - hæl syltelagen udover og lad køle ned i 20 minutter.

12. TIP: du kan sagtens lave mere af gangen - det kan holde sig minimum 2-3 uger på køl.

13. Anretning: Anret f.eks. på tynde skiver ristet brød med mayo i bunden, syltet kål og friteret broccoli på toppen


http://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/friterede-broccolibuketter-med-kaal-og-hvidloegsmayo




Sidst Uploadet:
Friday March 15 2024 17:56:14

Sidst Redigeret:
2-2-2021



283