Kager


Jordbærtærte




Ingredienser:
Til 4 pers:

MØRDEJ
180 g hvedemel
100 g blødt smør
90 g flormelis
1 stk. æg (M/L)

MAZARINMASSE
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan - stuetemperatur
100 g blødt smør
2 stk. æg (M/L)

VANILJECREME
20 g maizena
0.5 dl sødmælk
0.5 stk. polynesisk vaniljestang
50 g hvidt sukker
1 knsp. salt
2 stk. æggeblommer
1.5 dl sødmælk

I ØVRIGT
70 g god, mørk chokolade
1 dl piskefløde, til cremen
16 stk.flotte danske jordbær
2 spsk.æblegelé
pistacienød

Fremgangsmåde
MØRDEJ:
Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget.
Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Læg dejen på køl dækket til med husholdningsfilm i en halv time.

MAZARINMASSE:
Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange. Ælt til sidst æggene i massen.

MØRDEJ:
Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd fire små tærteforme med dejen.
Formene måler ca 8-9 cm i diameter. Tryk dejen godt fast langs kanterne og fjern overskydende dej.
Fyld mazarinmassen i tærtebundene inden de bages.
Bag bundene med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20-25 min til tærterne er gyldne på overfladen. Tag ud af ovnen.
Lad tærterne køle af på hovedet på et stykke bagepapir. Når tærterne er kølet lidt af fjernes formene.

VANILJECREME:
Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer.
Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet.
Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på.
Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i mindst 30 min til cremen er HELT kold.

I ØVRIGT:
Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Smør den i et jævnt lag ud på overfladen af de afkølede tærter.
Pisk den kolde vaniljecreme lind.
Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme.
Fordel denne creme ovenpå kagerne med lidt afstand til kanten.
Rengør jordbærrene og del dem i halve. Dekorer kagerne med bærrene.
Smelt æblegeléen ved lav varme og pensl kagerne med geléen. Drys med hakkede pistacienødder.

Kagerne kan holde sig i to dage på køl. Velbekomme!




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:03:21

Sidst Redigeret:
4-2-2021



190