Konfekt


Flødeboller




Ingredienser:

Bund/Kager:
75 g smør
125 g mel
1spsk sukker
1knsp salt
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Skum:
2 bægre pasteuriserede æggehvider
(3 æggehvider)
125 g sukker
1 tsk vanillesukker

Overtræk:
ca. 125 g mørk chokolade
15 g palmin (eller smør)
evt. kokosmel til drys

Fremgangsmåde

Hak smør og mel sammen med sukker og salt og saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand. Lad dejen hvile koldt ca. 30 min.
Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og udstik den i runde kager ca. 5 cm i diameter. læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem med en gaffel og bag dem gyldne ved 200 grader - ca. 8 min.Læg dem til afkøling på en rist.

Bland æggehvider i en skål med sukker og vanillesukker og pisk dem over simrende vandbad, til de bliver glatte og luftige - ca. 8-10 min. med en håndmikser. Sprøjt marengsmassen som kupler på de afkølede kager - brug en sprøjtepose med glat tyl.
Stil kagerne i fryseren 1 times tid.

Smelt chokoladen og palmin over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen.
Drys evt. med kokos og lad dem tørre.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:18:32

Sidst Redigeret:
4-2-2021



228