Middage


Hjertegryde




Ingredienser:
4 pers.
2-3 svinehjerter
1-2 dl finhakket løg
2-3 skiver håndskåret bacon
ca. 25 g smør
salt, peber
1 kvist timian
ca. 5 dl bouillon
2-3 madæbler
1-2 spsk. mel
½-1 dl piskefløde
20 g danablue ost

Tilbehør: Pillekartofler, rønnebær- eller ribsgelé, evt. grøn salat.

Fremgangsmåde
Fjern sener og årestammer på hjerterne. Skær væggene mellem hjertekamrene igennem.
Vend "vrangen" ud af hjerterne og skyl omhyggeligt under koldt rindende vand. Tør kødet godt.
Skær det i terninger ca. 1x1 cm. Hak løget. Skær sværen af bacon og skær det i terninger.
Rist baconterningerne i en tykbundet gryde. Tag dem op med hulske. Rist kødterninger ad 2 gange.
Tag dem op med hulske. Tilsæt smør. Svits løgene til de er gyldne og klare. Læg kødet tilbage i gryden og drys salt og peber over. Læg timian i gryden, hæld bouillon ved.
Læg låg på gryden, dæmp varmen og lad retten småstege ca. 1 time, til kødet er meget mørt.
Skræl æblerne og skær dem i terninger. Ryst mel og fløde til en jævning. Hæld denne i gryden under
konstant omrøring. Mos danablue osten gennem en sigte og rør i retten. Tilsæt æblerne.
Lad dem koge med, til de er møre, ca. 5 min. Varm baconterningerne på en tør pande.

Servering: Server retten overdrysset med baconterningerne. Server pillekartofler og gelé til
samt evt. grøn salat.

TIPS: Retten kan dybfryses i 3 mdr. Den bliver bedst, hvis æblerne først tilsættes, når retten er optøet.
Ellers vil de let koge ud. Optøs i gryde med lidt vand i bunden, ved svag varme på ca. ½ time.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:03

Sidst Redigeret:
4-2-2021



249