Middage


Lasagne Italienne




Ingredienser:
3-4 Pers - lille bradepande - dobbelt portion i stor

250 g italiensk lasagne
2 l vand
2 spsk groft salt

KØDSAUSE:
25 g smør
1 stort hakket zittauerløg
500 g hakket oksekød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk tørret timian el. basilikum
½ tsk. oregano
1 ds. koncentreret tomatpuré ca. 140 g
1½ dl bouillon (terning + vand)

BECHAMELSAUCE
30 g smør
3½ spsk hvedemel
½ liter kogende mælk
1 dl. piskefløde eller fløde 13%
ca. 1 tsk salt
hvid peber
½ tsk revet/stødt muskatnød
150 g revet, mild Danbo ost

GRATINERING
2 spsk rasp
25 g smør

TILBEHØR:
tomatsalat

Fremgangsmåde
Bagetid ca. 25 min. ved 200g .

Kom lasagnepladerne i spilkogende vand med salt, og kog dem et par min.
Kom dem derefter i en stor skål med koldt vand for at undgå de klistre sammen.

KØDSAUCE: Svits løg og kød i gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpuré og boullion, og lad det hele
småsnurre ca. 10 min.

BECHAMELSAUCE: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt. Kom krydderier,
revet ost og fløde i. Smag saucen til, og lad den koge godt igennem. Smør et ovnfast fad medsmør. Læg lasagne,
kødsauce og bachamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bachamelsauce. Drys med rasp og fordel
nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen. Bag retten, til overfladen er gylden og gennemvarm.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:05

Sidst Redigeret:
14-10-2023



272