Middage
Lasagne Italienne
Ingredienser: 3-4 Pers - lille bradepande - dobbelt portion i stor 250 g italiensk lasagne 2 l vand 2 spsk groft salt KØDSAUSE: 25 g smør 1 stort hakket zittauerløg 500 g hakket oksekød 1 tsk groft salt friskkværnet peber 1 tsk tørret timian el. basilikum ½ tsk. oregano 1 ds. koncentreret tomatpuré ca. 140 g 1½ dl bouillon (terning + vand) BECHAMELSAUCE 30 g smør 3½ spsk hvedemel ½ liter kogende mælk 1 dl. piskefløde eller fløde 13% ca. 1 tsk salt hvid peber ½ tsk revet/stødt muskatnød 150 g revet, mild Danbo ost GRATINERING 2 spsk rasp 25 g smør TILBEHØR: tomatsalat |
Fremgangsmåde Bagetid ca. 25 min. ved 200g . Kom lasagnepladerne i spilkogende vand med salt, og kog dem et par min. Kom dem derefter i en stor skål med koldt vand for at undgå de klistre sammen. KØDSAUCE: Svits løg og kød i gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpuré og boullion, og lad det hele småsnurre ca. 10 min. BECHAMELSAUCE: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Smag saucen til, og lad den koge godt igennem. Smør et ovnfast fad medsmør. Læg lasagne, kødsauce og bachamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bachamelsauce. Drys med rasp og fordel nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen. Bag retten, til overfladen er gylden og gennemvarm. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 08:29:05 Sidst Redigeret: 14-10-2023 |