Middage


Nakkekam med krydderurter




Ingredienser:
1½ kg. mager nakkekam uden svær
salt, friskkværnet peber
125 g. smør
2 spsk. hakket persille
1 spsk. finklippet purløg
2 spsk. finhakkede skalotteløg
evt. 1 spsk. finhakket kørvel
eller 1 tsk. Tørret
2 spsk finklippet karse
1 spsk. finhakket esdragon
eller 1 tsk. Tørret
evt. 1 spsk. finhakket løvstikke
eller 1 tsk tørret
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde
Tænd ovnen og indstil den på 210°C. Gnid nakkekammen med salt og friskkværnet peber.
Læg den på et stykke stegefilm eller alufolie der er stort nok til at pakke om hele stegen.
Rør blødgjort smør med alle krydderurterne og citronsaft.
Smør ca. halvdelen over og på siderne af kødet. Pak film/folie om. Luk film med vrideklemmer og tryk folie godt til.
Læg stegen i et ildfast fad. Sæt fadet midt i ovnen ved 210° C. i ca. 30 min. Dæmp varmen til 150 °C.,
og videresteg kødet ¾-1¼ time afhængig af tykkelse. Sluk for ovnen, Lad stegen hvile i den slukkede ovn 10 min.
Tag stegen ud, åbn forsigtig for film/folie og hæld stegeskyen op i et smørnæb.

Servering:

Anret kødet på et bræt. Skær det for ved bordet i ikke for tykke skiver. Læg kødet på varme tallerkener
og dryp lidt stegesky over. Det kolde kryddersmør anrettes i en skål og serveres til,
sammen med pommes frites og smørdampede ærter eller bønner.

Variation af kryddersmør:

Man kan udskifte nogle af de nævnte krydderier med andre, såsom basilikum, merian, timian eller en anelse
rosmarin. Der kan anvendes friske såvel som tørrede krydderurter. Blot man husker at afstemme mængden af
tørrede i forhold til friske.

Tilbehør:

Pommes frites, kryddersmør, smørdampede ærter eller bønner.

Variation af tilbehør:

Stegen kan serveres med bagte kartofler som fyldes med det kolde kryddersmør. Hertil grøn salat eller tomatsalat.

Tips:

Stegen kan serveres som frokostret blot med sprøde flute, kold kryddersmør og salat. Stegen smager dejlig som kold
pålæg evt. i sandwich til natmad.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:05

Sidst Redigeret:
4-2-2021



631