Middage


Oksefilet med svampe glace, tortellini & rodfrugter i parmesanrør




Ingredienser:
Tilberedningstid: 1½ time
4-6 personer
1 kg oksefilet
smør
1 kvist rosmarin
salt, peber

2 skalotteløg
1 gulerod
olie
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. hvedemel
5 g. tørrede Karl Johan svampe
1 dl. rødvin
5 dl. kalvebouillon
salt, peber

75 g. parmesan hel stykke frisk, skal rives
20 g. tørrede Karl Johan svampe
1 løg
300 g. skrællede rodfrugter f.eks.
persillerødder og gulerødder
olovenolie
persille

2 pk. tortellini med ost fra Pasta Julia
75 g.
Fremgangsmåde
Brun oksefileten på en varm pande i smør, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Læg den i et ovnfast fad, og steg den ca. 40 min. ved 175 g. C.
Brun skalotteløg og gulerod godt i olie, tilsæt tomatpuré samt hvedemel,
og brun endnu et par minutter. Kom svampe og rødvin ved, og kog ind til det halve.
Tilsæt kalvebouillon, og lad saucen koge 30 min. ved svag varme. Si saucen, kog
den evt. mere ind, og smag til med salt og peber.

Drys et par spiseskefulde parmesanost på en bageplade, så det dækker en flade på
ca. 6 x 15 cm. Lav 4-6 i alt. Bag osten ved 200 g. C. i ca. 10 min. til den er en
anelse gylden, og form den straks til et rør.

Læg svampene i blød som anvist, og tag de største og pæneste fra. Skær resten i
mindre stykker, og steg dem i olivenolie sammen med hakket løg og rodfrugter i små
stykker til grønsagerne er møre. Smag til med salt og peber, og drys godt med persille.

Kog pastaen som anvist. Skær kødet i skiver, og antet det på tallerkenerne sammen med glace,
ristede svampe, tortellini og parmesanrør fyldt med stegte grøntsager.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:06

Sidst Redigeret:
4-2-2021



460