Fremgangsmåde
TILBEREDNING- Start
med dejen, da den skal hvile. Pisk alle ingredienserne sammen undtagen
æggehviderne. Sæt dejen i køleskabet, imens du laver alt det andet.
- Kartoflerne skæres i tynde både og vendes med olie og salt. Bages sprøde i ovnen ved 200 grader.
- Sauce
tartar: Pisk mayo og yoghurt sammen med sennep. Hak både cornichoner og
kapers. Jeg bruger kapers med stilk, men du kan sagtens bruge
almindelige kapers. Eller begge dele. Hak krydderurterne og vend alt
sammen. Smag til med salt og peber.
- Ærtepuré:
Blanchér ærterne i 30 sekunder i kogende vand med salt. Kom dem direkte
op i iskoldt vand, og sigt dem, når de er helt kolde. Enten i en
foodprocesser eller en minihakker køres alle ingredienserne nu sammen,
og smages til med salt og peber. Varm olien op til 180 grader eller til
det syder om en tændstik.
- Pisk de to æggehvider helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Del
torsken i 4 aflange stykker og træk dem igennem dejen og direkte op i
frituren. Steg dem i 6-8 min. til de er flot gyldne og helt knasende
sprøde.
- Drys med lidt salt inden servering og servér lidt citronbåde til sammen med saucen, puréen og kartoflerne.
|