Middag


Cuvette med Rødvinssovs




Ingredienser:

Cuvettesteg ca 1500g

Bagekartofler

Flütes

Salat:
Tomat, Agurk, Radise, Champignon

Cremefraise-dressing:
½ l cremefraise
1 fed hvidløg
1 tsk salt
lidt peber

Ristede Champignon med løg

Hvidløgssmør:
1 pk smør
1 fed hvidløg

Rødvinssovs:
150 g margarine
Sky fra bruning af stegen
0,5 l boullion
1 dl rødvin
2 dl fløde
3 spsk. mel
1 tsk salt
Kulør






Fremgangsmåde

Brun stegen på alle sider i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber.

Kom stegen over i et ildfast fad

Sovsen: I gryden hvor stegen blev brunet kommes ½ l boullion + rødvin og fløde + mel. Kog op og tilsæt salt og kulør.

Stegen krydres efter smag

Kom bagekartofler i sølvpapir med lidt groft salt og kom dem  ind i 200 g C varm ovn og giv dem 1 time og 10 min..

Efter ca 25 min kommes stegen ind og steger ca 45 min til kødet har en kernetemperatur på 60-65 g C

De sidste 10 min kommes Flütes ind.

Hvidløgssmør: smør og hvidløg blandes.

Rengør champignon og skær dem i skiver. Skær et løg i kvarte skiver og steg begge dele på pande med salt og peber. Serveres til kødet

Bland cremefraise-dressing og lav salaten






Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:29:08

Sidst Redigeret:
11-5-2022



192