Brød


Italiensk brød




Ingredienser:
1 stk.

3 dl. vand
15 g gær
1 tsk. salt
150g. pizzamel
1 spsk. Olie
Ca. 200-300 g. pizzamel

Fremgangsmåde
Start dagen før, gerne om aftenen: Rør vand, gær, salt og mel sammen. Dæk skålen med "film" og lad den stå
ved stuetemperatur til næste dag. Rør olien i og ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Den skal være smidig
og kunne slippe hænderne, når man ælter den på bordet. Lad den hæve tildækket i endnu 1 time. Bank dejen flad med
hænderne, og tril den fast sammen til et aflangt brød. Lad den hæve igen på pladen i en ½ time.
Varm ovnen op til 250?C, og sæt en skål med vand i bunden ( det giver damp). Rids brødet dybt på langs med en meget skarp kniv.
Bag det midt i ovnen i 20 -25 min., til det er gyldent og gennembagt. Brødet kan pensles med lidt æg inden bagningen,
hvis det skal være blankt. Afkøles på rist. Samme dej kan bruges til flutes. Der bliver 3 stk.




Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:03:54

Sidst Redigeret:
4-2-2021



3