Brød


Godt Rugbrød




Ingredienser:
7 dl. Koldt vand
½ l. groft økologisk rugmel
½ l. økologisk hvedemel
Blandes med surdejen og en ny surdej tages fra.
¼ l. groft økologisk rugmel
1,25 dl. økologisk hvedemel
1,25 dl. boghvede eller havregryn
1,25 dl. økologisk hørfrø og/eller solsikkekerner (kan erstattes med rugmel)
2 tsk. salt
Røres i og dejen er klar til hævning.

Fremgangsmåde
Hæver i ½ til 1 døgn dækket af et vådt klæde. Kommes i smurt bageform med plads til i alt 2,5 l, overfladen glattes med en våd ske, og der skæres en ridse.
Bages i 2 timer ved 200°,den sidste time begrænses overvarmen med en bageplade, der skydes ind over brødene i ovnen.
Når brødet er færdigbagt tages de ud af formen og svøbes i det våde klæde, så skorpen ikke bliver for hård.

Om surdejen
Surdejen opbevares gerne i et glas med låg i køleskabet. Før den nye surdej skal glasset,
vaskes det med vand uden opvaskemiddel




Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:03:55

Sidst Redigeret:
4-2-2021



83