Brød
Godt Rugbrød
Ingredienser: 7 dl. Koldt vand ½ l. groft økologisk rugmel ½ l. økologisk hvedemel Blandes med surdejen og en ny surdej tages fra. ¼ l. groft økologisk rugmel 1,25 dl. økologisk hvedemel 1,25 dl. boghvede eller havregryn 1,25 dl. økologisk hørfrø og/eller solsikkekerner (kan erstattes med rugmel) 2 tsk. salt Røres i og dejen er klar til hævning. |
![]() |
Fremgangsmåde Hæver i ½ til 1 døgn dækket af et vådt klæde. Kommes i smurt bageform med plads til i alt 2,5 l, overfladen glattes med en våd ske, og der skæres en ridse. Bages i 2 timer ved 200°,den sidste time begrænses overvarmen med en bageplade, der skydes ind over brødene i ovnen. Når brødet er færdigbagt tages de ud af formen og svøbes i det våde klæde, så skorpen ikke bliver for hård. Om surdejen Surdejen opbevares gerne i et glas med låg i køleskabet. Før den nye surdej skal glasset, vaskes det med vand uden opvaskemiddel |
Sidst Uploadet: Wednesday November 17 2021 13:03:55 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |