Brød


Godt groft Rugbrød




Ingredienser:
1 stk.

Surdejen udrøres i 8,5 dl. lunkent vand.
Er der ikke salt i surdejen tilsættes 1½ spsk. Salt.
Tilsæt : 6 dl. Grahamsmel
5½ dl skårne rugkerner
1½ dl. Hørfrø
Blandes godt.

Fremgangsmåde
Tildækkes og sættes til hævning i 24 timer.
Efter hævning tilsættes 1 flaske pilsnerøl, bland godt.
Tilsæt ca 300g rugmel lidt ad gangen og bland godt, konsistensen skal være så skeen kan stå i dejen

Vigtigt: tag ca.1dl surdej fra, strø 1½ spsk. salt over og sæt den i køleskab. Holdbarheden er ca. 2 mdr.
(kan også nedfryses efter én uges henstand i køleskab).
Den øvrige dej fordeles i 1 smurt form og stilles til hævning (evt. i en lun ovn) i ca. 2-3 timer
Bages 1½ time ved 200C° på rist i bunden af ovnen
Efter bagning afkøler brødene i formene og udtages herefter. Velegnet til nedfrysning

Bemærkninger:
Konsistensen af dejen er afgørende for om brødet bliver for tørt eller for klægt. Skal brødet fryses ned skal
det helst være en smule klægt da nedfrysning bevirker en let udtørring




Fra www.aros-innovation.dk


 Sidst Opdateret:
Thursday December 13 2018 00:21:42


667








childrenx
PeakCounter