Brød


Rugbrød Hurtigt og godt




Ingredienser:
50 g gær
½ l kærnemælk (ikke for kold)
3½ dl yoghurt, A38 el lign. (2 bg a' 180 ml)
2 store spsk. honning
evt. nogle dråber kulør
610 g groft rugmel
2 spsk salt
ca. 410 g hvedemel

Fremgangsmåde
Rør gær og kærnemælk glat.
Tilsæt yoghurt, honning, groft rugmel, salt og hvedemel og ælt dejen godt.
Lad den hæve lunt tildækket 1½ time.
Ælt dejen let igennem og form den til et stort brød, der passer til en rugbrødsform eller 2 mindre brød,
der passer til 2 forme a' 2 l.
Glat dejen ud med en våd træske og prik brødene dybt med en gaffel.
Hæver lunt og tildækket 3/4-1 time.
Sættes på nederste rille i en 210 g forvarmet ovn og bager ca. 45 min.
Pakkes ind i viskestykke til næste dag.




Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:03:55

Sidst Redigeret:
4-2-2021



58