Brød


Opskrifter til Bagemaskine




Franskbrød:
Forprogrameret program  - 3 timer
Max -1 stk:.

3 dl sødmælk
7½ dl hvedemel
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie

***********************************************************

Pizza-dej
:
Program 8
på Auswahl-knappen - 1½ timer
Max -5 stk:.

½ kg fin italiensk mel--ca 6½ dl
- del evt. mellem hvede-durlum-spelt
25 g gær
3 dl vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
4 tsk olie

Fremgangsmåde:
Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g.
 Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time.
Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud.
Frysning
Frys de udrullede ubagte pizzabunde på en lagkagebund beklædt med frysefilm.
Emballer hver pizzabund i frysefilm og saml dem i plastpose.

Efter frysning
Tø den frosne pizzabund op og efterhæv den på en bageplade med bagepapir i 3/4 - 1 time.
Kom fyldet på

En god frisk tomatsovs
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 frisk tomat
2 dåse flåede tomater
Lidt frisk basilikum med stængler - man kan bruge den tørrede version men smagen er derefter
Evt. lidt tørret timian og oregano hvis det nu alligevel står på hylden.
2 lille dåse tomatpure ca. ialt 40 gr.
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
peber


***********************************************************

Brunsviger-dej
:
Program 8
på Auswahl-knappen  - 1½ timer
Max :.

80 g smør-- 2½ spsk olie
4 dl mælk
50 g gær
40 g - 3½ spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
570 g - 7½-8 dl hvedemel

Remonce
500g brun farin
420g smør
ca. 150 g rosiner--2 dl
 
Dejen slås ned og udrulles i en smurt bradepande til en tynd plade.
Efterhæver ca. 20 min.
Smør og sukker smeltes sammen i en gryde og afkøles helt, inden det hældes over kagen, der drysses med rosiner.
Kagen sættes i en 225 gr varm ovn.
Varmen dæmpes straks til 200 gr og kagen bages 15-20 min.

Bagemaskine-vejledning






Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:03:58

Sidst Redigeret:
4-2-2021



6