Brød


Hjemmelavet Rugbrød med Surdej 2017




Ingredienser:
(ca. 1 stk.Lille form)

Dag 1:

125 g hvedemel (ca. 2 dl.)
375 g rugmel (6 1/4 dl)
4½ dl vand
3/4 spsk. salt
surdej

Dag 2:
1½ dl. hvidtøl eller maltøl
½ spsk. brun farin
1 spsk. dansk honning
25 g hørfrø (kan udelades)
150 g flækkede rugkerner, eller havregryn
Mælk til pensling

Fremgangsmåde

Dag 1:

Bland rugmel og hvedemel og rør vandet i lidt ad gangen.
Rør saltet i sammen med surdejen – dejen er ret lind.
Sæt dejen til hævning i et døgn ved god stuetemperatur (18-20 grader).

Dag 2:
Rør øl, vand, honning, farin, hørfrø og flækkede (knækkede.) rugkerner i den hævede dej.
Tag et par dl af dejen fra og gem til næste gang, der skal bages .
Fordel dejen i en smurt forme, på ca. 1½ liter
.
Lad brødet efterhæve med et klæde over i 6-8 timer.
Bag brødene ved 190 grader i 1½ time.

Tag brødet ud af formen og dæk dem med et rent fugtigt viskestykke. Det er bedst at lade dem stå til næste dag, så er de nemmere at skære.






Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:04:02

Sidst Redigeret:
4-2-2021



62