Salater


Rugbrød 2021




Ingredienser:

1/4 Rugbrød 2021:

ubagt733g i alt - giver 2 Kcal pr/g

1. dag:

dl.

gram

Vand

3

269

Surdej

130

Rugkerner Skårne

102

Hvedekerner Knækkede

93

2.dag:

--------------------

------------------

Rugmel

71

Hvedemel

80

Salt

 tsk.

9

 

 

 

 

 

 

Evt. ¼ tsk gær

 

 


200 g C varmluft  - ind i kold ovn i 1½ time  eller til en kernetemperatur på 98-99 g C

1/2 Rugbrød 2021: 1,8 x kvart(38a)

1/2 Rugbrød 2021:(38b) ’hvis du vil gemme en portion til surdej – fyld kun formen ¾ op

1 Rugbrød 2021:(38c) 3  x lille


SURDEJ


Fremgangsmåde

1. dag:
Kom surdej, rug- og hvede-kerner i vandet. Lad det gære natten over. Indtil kernerne er bløde.

2.dag:
Tilsæt saltet, og ælt resten af melet i. Lad det hæve et par timer.

Rubrødsdej skal være så våd som mulig. Men den skal kunne holde formen uden at "flyde ud". Hvis den er for lind, så kom hvedemel i indtil den kan holde formen.

Kom i 2 rugbrødsforme (forme smurt med olie) og lad det hæve indtil brødene er så store som du syntes. Det kommer an på hvor kompakte brød du foretrækker.

Smør overfladen med olie og prik med en gaffel



Forme


Et andet rugbrød - a'la'mørkt rugbrød - 2 store forme ---Fint brød


200 g C varmluft  - ind i kold ovn i 1 3/4 time  eller til en kernetemperatur på 98-99 g C

Nogle forskellige rugbrød




Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:04:04

Sidst Redigeret:
15-9-2021



600