Salater
Rugbrød 2021
Ingredienser: 1/4 Rugbrød 2021: ubagt733g i alt - giver 2 Kcal pr/g
200 g C varmluft - ind
i kold ovn i 1½ time eller til en
kernetemperatur på 98-99 g C 1/2 Rugbrød 2021: 1,8 x kvart(38a) 1/2 Rugbrød 2021:(38b) ’hvis
du vil gemme en portion til surdej – fyld kun formen ¾ op 1 Rugbrød 2021:(38c) 3 x lille |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fremgangsmåde 1. dag: Kom surdej, rug- og hvede-kerner i vandet. Lad det gære natten over. Indtil kernerne er bløde. 2.dag: Tilsæt saltet, og ælt resten af melet i. Lad det hæve et par timer. Rubrødsdej skal være så våd som mulig. Men den skal kunne holde formen uden at "flyde ud". Hvis den er for lind, så kom hvedemel i indtil den kan holde formen. Kom i 2 rugbrødsforme (forme smurt med olie) og lad det hæve indtil brødene er så store som du syntes. Det kommer an på hvor kompakte brød du foretrækker. Smør overfladen med olie og prik med en gaffel Forme Et andet rugbrød - a'la'mørkt rugbrød - 2 store forme ---Fint brød ![]() 200 g C varmluft - ind i kold ovn i 1 3/4 time eller til en kernetemperatur på 98-99 g C Nogle forskellige rugbrød |
Sidst Uploadet: Wednesday November 17 2021 13:04:04 Sidst Redigeret: 15-9-2021 |