Salater


Rugbrød 2021




Ingredienser:


1/2 Rugbrød 2021: ’hvis du vil gemme en portion til surdej – fyld kun formen ¾ op

1. dag:

dl.

gram

Vand

6

538

Surdej

3

260

Rugkerner Skårne

3

204

Hvedekerner Knækkede

3

186

2.dag:

--------------------

------------------

Rugmel

3

142

Hvedemel

3

160

Salt

3  tsk.

18

 

 

 

 

 

 

Evt. ¼ tsk gær

 

 

'

200 g C varmluft - ind i kold ovn i 1 ½  time til en kernetemperatur 98-99 g C


Fremgangsmåde

1. dag:
Kom surdej, rug- og hvede-kerner i vandet. Lad det gære natten over. Indtil kernerne er bløde.

2.dag:
Tilsæt saltet, og ælt resten af melet i. Lad det hæve et par timer.

Rubrødsdej skal være så våd som mulig. Men den skal kunne holde formen uden at "flyde ud". Hvis den er for lind, så kom hvedemel i indtil den kan holde formen.

Kom i 2 rugbrødsforme (forme smurt med olie) og lad det hæve indtil brødene er så store som du syntes. Det kommer an på hvor kompakte brød du foretrækker.

Smør overfladen med olie og prik med en gaffel



Forme




Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:04:04

Sidst Redigeret:
15-9-2021



280

Warning: time() expects exactly 0 parameters, 1 given in /var/www/aros-innovation.dk/public_html/Mad/nymad/broedops/a038b.php on line 428










Warning: include(/var/www/aros-innovation.dk/public_html/trans.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/aros-innovation.dk/public_html/Mad/nymad/broedops/a038b.php on line 548

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/var/www/aros-innovation.dk/public_html/trans.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/aros-innovation.dk/public_html/Mad/nymad/broedops/a038b.php on line 548
PeakCounter