Brød


Forskellige Rugbrød-Favoritter



Rugbrød Helles v. 1:-  Mit Rug
På en skala fra 1 til 10 --så ....10

..2..Kcal pr. gram

En form til et ½ rugbrød
for at få en skive svarene til ½ skv.

 
vejer 705 g bagt

Ingredienser:
(2½ dl) - 215 g vand
(2 dl) - 182 g surdej
(2 dl) - 120 g  solsikkekerner
(½ dl) - 40 g rugkerner knækkede
(0,6 dl) - 36 g hør
(0,25 dl) - 16 g græskar
(2,9 dl) - 160 g rugmel
1,25  tsk salt

Drys: Græskar



Fremgangsmåde
1 Dag:

Ingredienserne blandes og kommes i form.
Står mindst 8 timer

Bages ved 200 g C varmluft  - ind i kold ovn i 1 time 
eller til en kernetemperatur på 98-99 g C





Rugbrød Helles v. 2-  Rug - Dalby

På en skala fra 1 til 10 --så ..10

.3 .
Kcal pr. gram

1/2  form - er halvt fyldt og brødet ikke hævet meget
852 g

Ingredienser:

4 dl vand
(½ dl) - 33 g surdej
1 tsk. salt
(1.75 dl) - 125 g knækkede rugkerner
(1 dl) - 50 g hampefrø - eller andre frø f.eks Solsikke
(5 dl) -250 g stenkværnet fuldkorns rugmel

Drys: Solsikke


Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser sammen 

Fyld dejen i en form 
og lad det stå tildækket 8-10 timer

Kom brødet i en kold ovn og bag brødet ved 200 g C. i 1 time

Kernetemperatur 100 g C

NB! Rugbrød smager ekstra godt, hvis det ristes


Rugbrød Helles v. 3:-  Rug/Hvede
På en skala fra 1 til 10 --så ...10
Meget som Mørkt Rugbrød.
Nils' favorit

..2..Kcal pr. gram

En form til et ½ rugbrød
for at få en skive svarene til ½ skv.


Brødet vejer  644    g bagt

Ingredienser:

3 1/3 dl  vand
 knap ½ dl surdej - 52 g
(1 1/3 dl ) - 125 g rugkærner skårne
( 1,9 dl)  -125 g hvedemel
(2 1/3 dl) - 167 g rugmel
1½ tsk

Drys: Ingen




Fremgangsmåde


Blandes og står 12 - 24 timer


Sættes ind i kold ovn
Bages ved varmluft 200 g C i 1  time til kernetemperatur 98 g C



Rugbrød Helles v. 4:
Brød a038 
-  Rug/Hvede

På en skala fra 1 til 10 --så ...10
Meget god rugbrødssmag.
a'la' seminarie brødet

.2...Kcal pr. gram

1/4  form--Prøv med en form til et ½ rugbrød
for at få en skive svarene til ½ skv.

vejer 749 g bagt

Ingredienser:

(3 dl) - 269 gl vand
(1½ dl) - 130 g surdej
(1½ dl) - 102 g rugkærner skårne
(1½ dl) - 93 g hvedekærner knækkede
(1½ dl) - 71 g Rugmel
(1½ dl) - 80 g  Hvedemel
1½ tsk Salt 

Drys: Sesam




Fremgangsmåde

Blandes sammen og kommes i form -
står 8-24 timer


Bages ved 200 g C varmluft  - ind i kold ovn i 1time 
eller til en kernetemperatur på 98-99 g C



Rugbrød Helles v. 5:-  Rug/Hvede
På en skala fra 1 til 10 --så 8 
Mikkel  er glad for denne

 2 Kcal pr. gram

½ rugbrødsform
for at få en skive svarene til ½ skv.

vejer  g bagt

Ingredienser:

(3,7 dl) - 341g vand
(0,3 dl) - 38 g surdej
9 g Salt ---1½ tsk
(1,8 dl) - 100 g Solsikkekerner
(0,4 dl) - 20 g Hvedemel
(0,4 dl) - 20 g Blå Birkes
(0,4 dl) - 20 g Hørfrø
(3,6 dl) - 200 g Rugmel


Drys: Blå Birkes


Fremgangsmåde

Alle ingredienser røres sammen.
Kom dejen i ½  rubrødsform.
Kom et fugtigt viskestykke over og lad det stå  8-20 timer

Bages ved 200 g C varmluft  - ind i kold ovn i 1time 
eller til en kernetemperatur på 98-99 g


Tag det ud af formen og lad det afkøle


Køb surdej

Sur 0
Sur 1








NR. X:
På en skala fra 1 til 10 --så ....

....Kcal pr. gram

1/4  form

Ingredienser:



Fremgangsmåde
1 Dag:

2 Dag:



Billeder af opskrifterne til print






Sidst Uploadet:
Wednesday November 17 2021 13:04:07

Sidst Redigeret:
7-10-2021



13