Desserter


Cognac Kage (Gateau au Cognac)




Ingredienser:
Dej

100 g. flormelis
6 æggeblommer
100 g. hasselnøddekerner
100 g. reven mørk chokolade
6 æggehvider

Cognaccreme

100 g. smør
100 g. mørk bitter chokolade
2 æggeblommer
50 g. flormelis
2 spsk.. .opløst Nescafe
1/2 dl. cognac.

Pynt

Lidt flormelis
Usmuttede mandler
50 g. overtrækschokolade
evt. fødselsdagslys

Fremgangsmåde
1. Flormelis og æggeblommer røres let og luftigt.
2. Mal nødderne fint, bland dem med reven chokolade og rør det i æggemassen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

3. Smør 2 lagkagebunde-forme og bred dejen ud i dem.
4. Bag bundene på midterste rille ved 200 C°. i 12-15 min.
5. Tag dem forsigtigt ud og lad dem køle af på en rist.
6. Smelt smørret i en gryde sammen med chokoladen. Tag gryden af ilden og lad det køle af i 2 min.
7. Rør æggeblommer og flormelis i sammen med den opløste kaffe og rør cognac i til slut.
8. Læg de kolde bunde sammen med cremen, der glattes ud ved hjælp af en smørrekniv.
9. Tryk dem godt sammen og sørg for, at der ikke bobler creme ud ved sammenføjningen.
Stil kagen koldt nogle timer.

10. Læg en lille blondeserviet på toppen af kagen og sigt let med flormelis. Fjern servietten,
så mønstret kommer frem.

11. Smelt chokoladen, kom den i et pergamentkræmmerhus og sprøjt chokoladen ud over kagens sider.
12. Dyp mandlerne i lidt chokolade og sæt dem på yderste kant hele vejen rundt.
13. Til sidst sprøjtes - alt efter anledning - en lille tekst på kagens overflade, f.eks. Tillykke.




Sidst Uploadet:
Thursday November 18 2021 06:40:20

Sidst Redigeret:
4-2-2021



8