Desserter


Flødeostekage




Ingredienser:
6-8 Pers

75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
4 blade husblas
200 g flødeost
2 æg
ca. 2 dl creme fraiche
1 tsk vanille
1 spsk citronsaft
1tsk revet citronskal
50 g florsukker

PYNT
1 glas syltede kirsebær
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas

Fremgangsmåde
Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronsaft
og -skal. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og
hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen.
Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag. Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd
den med vand, til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. pynt kagen med kirsebær.
Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.




Sidst Uploadet:
Thursday November 18 2021 06:40:20

Sidst Redigeret:
4-2-2021



5