Forretter


Empanadas (ca. 23 stk.)




Ingredienser:
Dej:
900 g mel
150 g margarine
0,6 spsk. Salt
ca. 5,75 dl vand

Fyld:
1 kg hakket oksekød
2 stk store løg
1 spsk. Paprika
2 fed hvidløg
1 br. Oregano - 1 spsk.
1½ -2 stk chili mild
ca. 1 1/4 spsk. Salt
rosiner efter behag

Fremgangsmåde
Dej:
Margarinen smuldres i melet. Salt tilsættes.
Vand tilsættes på en gang og æltes.
PS! Der er rigeligt med dej, men det er grundet at dejen er svær at udrulle 2. gang.

Fyld:
Løgene skæres i tern og svitses til de er møre .
Kødet svitses.
Herefter blandes løg og kød og de øvrige ingredienser tilsættes og smages til.

Dejen rulles tyndt ud og skæres ud i cirkler med ca. 10 cm i diameter.

I hver cirkel lægges en portion fyld. Dyp en finger i vand og fugt kanten af dejen lidt og fold derefter, så der dannes halvcirkler. Der lukkes tæt i kanten, evt. v.h.a. en gaffel.

Der prikkes et par huller i empanadaérne med en gaffel, så luften kan slippe ud under bagningen.

Pensles med æg. Bages v. 200 grader, til de er gyldne ( ca. 30 min)

Egner sig til frysning.




Sidst Uploadet:
Thursday November 18 2021 22:10:19

Sidst Redigeret:
2-2-2021



2