Kager


Mandelrand




Ingredienser:
125 g. mandler (2 dl.)
150 g. sukker (knap 2 dl.)
25 g. rasp ( knap ½ dl.)
1/4 tsk. bagepulver
4 æggehvider

Til formen: smør
2-3 spsk. rasp

200 g. letbitter chokolade

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Randform

Fremgangsmåde
1. Skold og smut mandlerne. Tør dem ca. 10 min. i meget svag varm ovn. 125 gC, og mal dem fint.

2. Bland de malede mandler med sukker, rasp og bagepulver.

3. Pisk æggehviderne meget stive og vend mandelblandingen forsigtigt heri.

4. Smør randformen omhyggeligt, og fordel raspen i den.

5. Hæld dejen i formen og bag ved god varme 200?C i ca. 20 min. Stik en strikkepind ned i randen, hænger der intet ved, er randen færdig.
Lad mandelranden svale lidt af, inden den løsnes og vendes ud på et fad.

6. Smelt chokoladen i vandbad (en lille gryde el. skål oven i en større med koghedt vand) og fordel den smeltede chokolade på mandelranden.
Det gøres lettes med en pensel.

Tips
Byd mandelrand som dessert. Fyld f.eks. med henkogte pærer eller henkogte ferskener.

Fryseegnet :




Fra www.aros-innovation.dk


 Sidst Opdateret:
Thursday December 13 2018 00:21:42


819








childrenx
PeakCounter