Middage


Enebærgryde med bagt Kartoffelmos




Ingredienser:
4 pers

1 kg skært svinekød
50 g smør
6 enebær
½ tsk tørret rosmarin
1/4 l piskefløde
2 dl. creme fraiche 38%
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
kulør
evt jævning

BAGT KARTOFFELMOS
750 g kartofler
50 g smør
½ dl piskefløde
2 æg
1 dl. hakkede hasselnødder
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær svinekødet i tynde strimler. lad smørret gyldne i en tykbundet gryde.
Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tlbage i gryden.
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche,
salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 60 min..
Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes

KARTOFFELMOS
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre srykker. Kog dem godt møre ca. 20 min..
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i.
Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og
smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
Hæld den i 4-6 smurteportionsforme og bag dem midt i ovnen. ca. 25 min. ved 225g.
Tilbehør kogt broccoli. Server straks TIPS: Karyoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 min ved 200g .
Enebærgryden og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar
til opvarmning og bagning.




Fra www.aros-innovation.dk


 Sidst Opdateret:
Sunday March 16 2014 16:52:44


463








PeakCounter