Middage


Forloren Hare




Ingredienser:
4 Pers

½ kg hakket oksekød
½ tsk salt
1/4 tsk peber
½ tsk ingefær
½ tsk. tør gul sennep
1 æg
1 spsk revet løg
4-6 spsk vand eller bouillon
3 spsk rasp
1 lille pakke skiveskåret bacon
ca. 2 dl bouillon
ca. 1 dl piskefløde
1-2 tsk rønnebær- eller ribsgelé

TILBEHØR:
Hasselback kartofler
rønnebær- eller ribsgelé, usødet æblemos

Fremgangsmåde
Ælt kødet med krydderier, æg, væske og rasp. Form farsen til et aflangt brød.
Læg det i et velsmurt, ildfast fad eller lille bradepande.
Læg baconskiverne tæt sammen på skrå over kødet.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225 g i ca. 15 min.
Hæld bouillon og fløde ved kødet, når det er let brunt.
Dæmp varmen til 170 g og videresteg "haren" i 40-45 min. Dryp af og til "haren" under
stegningen.
Hæld stegeskyen fra haren gennem en sigte op i en kasserolle. Spæd evt. skyen op med mere
bouillon og fløde. Lad skyen indkoge, og smag den til med lidt gelé.
SERVERING: Læg haren på et bræt og skær den for i ikke for tykke skiver. Server den med
hasselback kartofler, æblemos, rønnebær- eller ribsgelé samt skysovsen.

HASSELBACK KARTOFLER:
Beregn så mange mellemstore kartofler som familien spiser. Deskrælles og skæres i tynde
skiver ca. 2/3 igennem. Kartoflerne pensles med lidt olie og drysses med salt. Kartoflerne
lægges ved siden af haren, når denne sættesi ovnen. Så er kartofler og "hare" færdig samtidig.




Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 12:42:23

Sidst Redigeret:
2-2-2021



4