Middage


Kartoffelsnitter med ost




Ingredienser:
6-8 pers:

2 kg melede kartofler
10 finthakkede chalotteløg (ca 200g)
75 g smeltet smør
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g Karolines GratineringsOst

Fremgangsmåde
Kartoffelkagen skal laves dagen før.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min ved 200 g
Gratinering ca. 17 min. ved 250 g

Kartoffelkage:
Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver.
Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. pres blandingen ned i
en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffel-
kagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen).
Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Kartoffelsnitter:
Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 lagkagesnit. Læg dem på siden på plader med bagepapir.
Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca 12 min. og drys osten på.
Gratiner katoffelsnitterne færdige midt i ovnen.

Tip:
Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.




Fra www.aros-innovation.dk


 Sidst Opdateret:
Sunday March 16 2014 16:52:44


524








PeakCounter