Middage


Kylling Paprika




Ingredienser:
4 pers.

4 skiver røget bacon
35 g ukrydret svinefedt /smør
2 kyllinger á ca. 800g
5 finhakkede skalotteløg
2 fed knust hvidløg
1-1½ spsk mild paprika
4 spsk. koncentreret tomatpuré
ca. 2 dl. boullion
2-3 dl. piskefløde
1 tsk citronsaft
½ kg champignoner
25 g smør

Tilbehør: Flute, kogte smørrystede nudler eller løse ris.

Fremgangsmåde
Skær baconen i strimler på tværs. Svits dem til de er gyldne. Tages op. Del kyllingerne i kvarter og brun
dem i baconfedtet tilsat svinefedt/smør. Tages op. Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg og knust
hvidløg til løgene er klare. Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré, bouillon og fløde hældes ved.
Kog sovsen igennem og smag den til med salt. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Retten mørner under låg ved svag
varme , på 35-50 min. Spæd evt. lidt bouillon ved under stegningen. Skær de rensede champignoner i skiver og svits
dem let i smør.Tilsættes retten ca. 10 min før den er færdig. Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen.
Salat af grøn salat, agurk og tomater. Marinade af olie/eddike eller citromsaft, krydret med
salt, peber og hvidløg, hældes over.

TIPS:
Til bouillon kan bruges hønsekødsbouillonterninger eller dåsebouillon.
Retten kan også færdiggøres i ovn. De brunede kyllingestykker lægges i et ildfast fad og sovsen hældes over.
Fadet dækkes med folie, stilles på ovnrist midt i ovnen ved 220 grader.

Fryseegnet: ca. 2 mdr.




Fra www.aros-innovation.dk


 Sidst Opdateret:
Sunday March 16 2014 16:52:44


471








PeakCounter