Middage


Pizza Anders' Fantastisk bund




Ingredienser:
2 Stk:

Bund:
1½ dl. vand
5 g frisk gær
250 g mel
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
olivenolie til smøring

Fyld:
1 lille dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. tørret oregano
2 skiver skinke
1 lille dåse ananas i stykker
1 kugle mozzarella (drænet for væske og snittet)
salt, peber

Fremgangsmåde
Dej:
1.Bland 3 spsk. vand med gær og sukker med en finger. Lad det stå et
varmt sted i 10 minutter eller indtil det begynder at boble.

2.Sigt mel og salt i en skål og rør gærblandingen deri. Rør dernæst
olien i og nok af det resterende vand til at gøre dejen blød.

3. Kom lidt mel på dine hænder og på bordet, hvor du vil ælte dejen.
Ælt dejen i ca. 10 min. eller indtil den er glat og elastisk.

4. Kom dejen i en letmurt skål og dæk den med smurt køkkenfilm.
Stil den et varmt sted i 1½ time, indtil dejen er hævet til det dobbelte

Fyld:
1. Brug en si til at hælde den overskydende væske fra tomaterne, mens dejen hæver.

2. Kom tomaterne i en lille kasserolle of tilsæt tomatpuré, oregano,
salt og peber.

Opvarm det forsigtigt ved lavt blus i 2 minutter.

3. Med dine fingre kan du rive skinken og mozzarellaen i mundrette stykker.
Hæld saften fra ananasstykkerne. Opvarm ovnen til 220 gC.

4. Slå den hævede dej op og placér den på en overflade, drysset med
mel. Brug kagerullen til at rulle dejen ud i 2 lige store cirkler, ca. 15 cm. i diameter.

5. Kom pizzabundene på en letsmurt bageplade. Spred halvdelen af tomatovsen på
hver bund, men lad en kant på 2 cm. være hele vejen rundt.

6. Tilsæt fyld og bag pizzaerne i 20-25 min. Lad pizzaerne køle lidt af
, før du skærer dem ud og spiser dem, da osten er meget varm!




Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 12:42:27

Sidst Redigeret:
4-2-2021



14