Middage


Dansk Pizza




Ingredienser:
(Noget anderledes end Italiensk Pizza - GOD-
4 bageplader)

Dej:
60 g. gær
8 spsk. vand
1000 g. mel
2 tsk. salt
400 g. margarine
8 æg

Fyld:
4 løg
4 fed hvidløg, knust
200 g. margarine
1600 g. hakket oksekød
6 dl. tomatpure'
4 tsk.. salt
4 knsp. peber
4 tsk.. tørret timian/oregano
16 tomater
800 g. mild ost (½ mozarella og ½ Cedar)

Fremgangsmåde
1. Gær røres ud i lunken vand, salt tilsættes.
2. Margarine smuldres i melet, gær og æg tilsættes.
3. Det æltes godt sammen, og dejen stilles til hævning,i 20 min, imens kan fyldet tilberedes
4. Svits løget gyldent i margarine.
5. Kødet tilsættes og brunes, tomatpuré og krydderier kommes ved.
6. Dejen deles i 2 kugler, der hver især rulles ud og kommes i 2 smurte forme.
7. Fyldet lægges på bundene, tomatskiver over, sidst ost i skiver.
8. Bages midt i ovnen, til osten er smeltet, og pizzaen er lysebrun i kanten.

Ovn: 200 C° i 25 min.
Serveres varm.
Denne opskrift er virkelig "dansk" - masser af fyld.
Man kan fint nøjes med det halve fyld. Synes man ikke rigtig om bunden kan den erstattes med pizzabundeopskriften,
som findes andet sted i denne samling.




Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 12:42:28

Sidst Redigeret:
4-2-2021



2