Middage


Pizza 2013




Ingredienser:

4 bageplader

6 dl lunken vand
50 g. gær
4 tsk salt
4 tsk sukker
8 tsk salatolie
400g italiensk hvedemel
300g Durlum mel
300g spelt mel

En god frisk tomatsovs
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 frisk tomat
2 dåse flåede tomater
Lidt frisk basilikum med stængler - man kan bruge den tørrede version men smagen er derefter
Evt. lidt tørret timian og oregano hvis det nu alligevel står på hylden.
2 lille dåse tomatpure ca. ialt 40 gr.
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
peber


Fyld 1:-bageplader:
½  tomatsovs
1 ps. frossen champignon
400 g skinketern
150 g frisk mozzarellaost
150 g cedarost
12 spsk olivenolie med nøddesmag
Oregano

Fyld2:
-bageplader:
½  tomatsovs
2 pk. pepperroni
400 g hakket oksekød
2 løg i skiver
8 fed hvidløg
4 grønne chili i tern
150 g frisk mozzarellaost
150 g cedarost
12 spsk olivenolie med nøddesmag
Oregano


Evt: Basilikumolie, Kølet olivenolie blendes med frisk basilikum og en dråbe citronsaft. I modsætning til andre urter kan man ikke trække klorofyl ud af basilikum med lun olie. Den bliver grå og kedelig af det.


Fremgangsmåde

Evt. surdej

Surdej: 1 dl vand, 5 g gær, 1 nip sukker. 00 mel æltes i, indtil dejen er fast. Røres sammen og sættes på køl natten over.

Pizzadej

Bland vand, gær, (surdej) og sukker sammen.

Når det er opløst tilsættes ½-delen af melet. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.

Tilsæt salt og olie, rør lidt,

tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs.

Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.

Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).

Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g.

 Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time.

Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud. Dejen kan også æltes i en køkken­ma­skine, men så får man jo ikke noget motion!




Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.

 

Pluk ½ mozzarella og fordel jævnt over bunden,.

Dryp med lidt olivenolie.

 

Bages på opvarmet bagesten ved 300 grader i fire minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød. Eller så varm, ovnen nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme (varmluft er ok, men giver ikke helt den bedste effekt.)

 

Har man ikke en ovn, der kan gå til 300 grader, så indstil den så tæt på du kan komme. Det normale vil være 275 grader, men bagetiden er så naturligvis lidt længere.

 

Har du ikke en bagesten, så prøv at forbage bunde uden fyld på 1-2 min, og læg så dit fyld på. Så skulle du stadig få en rigtig lækker sprød pizza.

 

Når pizzaen er sprød og gylden så tages den ud og anrettes med groft hakkede salte mandler og masser af frisk basilikum, samt salt og peber.







Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 12:42:30

Sidst Redigeret:
4-2-2021



16