Middage


Pizza - Lækker og sprød bund -2015





http://mad.tv2.dk/opskrift/pizzadej-af-gorm-wisweh-danmarks-gourmet-pizza-konge

Ingredienser:
1 stk.  klump surdej på størrelse med en knytnæve
0,5 l  koldt vand
15 g  gær
1 spsk.  sukker
0,6 kg  mel typo 00
250 g  mel semola (gerne groftmalet)
0,5 dl  olivenolie
1 stk.  håndfuld salt

SURDEJ
1 dl  vand
5 g  gær
1 knsp.  sukker

Fremgangsmåde
TILBEREDNING
Ingredienserne til surdejen blandes sammen og æltes, indtil dejen er fast. Sættes på køl natten over.
Bland vand, gær, surdej og sukker sammen.
Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af.
Når det er opløst tilsættes 0,3 kg 00-mel og 250 g semola.
Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs.
Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower).
Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved.
Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g.
Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade.
Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile koldt 1 time.
Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud.
Dejen kan også æltes i en køkkenmaskine, men så får man jo ikke noget motion!

NB!! Dejen kan fryses og bages senere.






Fyld


Fyld:
½ ds afdryppede hakkede tomater med 1 knust fed hvidløg
hakket oksekød
Pepperroni
løg i skiver
champingnon
cheddar ost
mozzarella
olivenolie
oregano

Bag bunden i 3 min i pizza-ovnen på 3. Tag den ud og kom fyld på. Bag igen 8 min. i pizza-ovnen på 3 -- Perfekt og lækker




Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 12:42:31

Sidst Redigeret:
4-2-2021



15