Middage


Fishn-chips





http://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/fishn-chips

Ingredienser:
250 g hvedemel
2 dl vand
1.5 dl øl
5 g salt
2 stk.æggehvider
400 g torsk

2 l vindruekerneolie

2 stk.bagekartofler
lidt olie
salt

Sauce tartar:
1 dl mayonnaise
1 dl yoghurt naturel
20 stk.cornichoner
3 spsk.kapers
1 spsk.grov sennep
dild
persille
purløg

Ærtepuré:
200 g ærter
20 g mandler
2 spsk.ricotta (frisk ost)
20 g parmesan
4-6 mynteblade
1 stk.citron, skallen
Fremgangsmåde

TILBEREDNING

  1. Start med dejen, da den skal hvile. Pisk alle ingredienserne sammen undtagen æggehviderne. Sæt dejen i køleskabet, imens du laver alt det andet.
  2. Kartoflerne skæres i tynde både og vendes med olie og salt. Bages sprøde i ovnen ved 200 grader.
  3. Sauce tartar: Pisk mayo og yoghurt sammen med sennep. Hak både cornichoner og kapers. Jeg bruger kapers med stilk, men du kan sagtens bruge almindelige kapers. Eller begge dele. Hak krydderurterne og vend alt sammen. Smag til med salt og peber.
  4. Ærtepuré: Blanchér ærterne i 30 sekunder i kogende vand med salt. Kom dem direkte op i iskoldt vand, og sigt dem, når de er helt kolde. Enten i en foodprocesser eller en minihakker køres alle ingredienserne nu sammen, og smages til med salt og peber. Varm olien op til 180 grader eller til det syder om en tændstik.
  5. Pisk de to æggehvider helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  6. Del torsken i 4 aflange stykker og træk dem igennem dejen og direkte op i frituren. Steg dem i 6-8 min. til de er flot gyldne og helt knasende sprøde.
  7. Drys med lidt salt inden servering og servér lidt citronbåde til sammen med saucen, puréen og kartoflerne.




Fra www.aros-innovation.dk


 Sidst Opdateret:
Sunday September 09 2018 18:11:23


64








PeakCounter