Syltning
Rødbeder
Ingredienser: Syltede. Sæson: september - marts (ca. 1 liter) 1 kg. rødbeder 3/4 liter eddike 400 g. melis ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon. Til 4 glas-min portion 2023: 3 kg rødbeder 2,25 l eddike 1200 g sukker 1½ tsk. Atamon Til glasrens: 2 dk kogt vand 2 tsk. Atamon |
![]() |
Fremgangsmåde 1. De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand, 1 spsk. salt pr. liter vand, ca. 35 min. 2. Det kogende vand hældes fra. 3. Gryden stilles straks under rindende koldt vand. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre. 4. De flås, skæres i skiver. 5. Eddike og sukker gives et opkog. 6. Rødbedeskiverne lægges i. 7. Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon 8. Fyldes i rene glas eller krukker, der bindes til med det samme. |
Sidst Uploadet: Friday August 11 2023 16:52:50 Sidst Redigeret: 11-8-2023 |