Syltning


Rødbeder




Ingredienser:
Syltede. Sæson: september - marts (ca. 1 liter)

1 kg. rødbeder
3/4 liter eddike
400 g. melis
½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon.

Fremgangsmåde
1. De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand, 1 spsk. salt pr. liter vand, ca. 35 min.

2. Det kogende vand hældes fra.

3. Gryden stilles straks under rindende koldt vand. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et
"chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre.

4. De flås, skæres i skiver.

5. Eddike og sukker gives et opkog.

6. Rødbedeskiverne lægges i.

7. Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon

8. Fyldes i rene glas eller krukker, der bindes til med det samme.

(Til 4 kg rødbeder-brugte jeg 3½ l eddike og 2 kg sukker)




Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 13:02:46

Sidst Redigeret:
4-2-2021



1