Syltning


Rødbeder




Ingredienser:

Syltede. Sæson: september - marts (ca. 1 liter)

1 kg. rødbeder
3/4 liter eddike
400 g. melis
½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon.

Til 4 glas-min portion 2023:
3 kg rødbeder
2,25 l eddike
1200 g sukker
1½ tsk. Atamon

Til glasrens:
2 dk kogt vand
2 tsk. Atamon

Fremgangsmåde
1. De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand, 1 spsk. salt pr. liter vand, ca. 35 min.

2. Det kogende vand hældes fra.

3. Gryden stilles straks under rindende koldt vand. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et
"chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre.

4. De flås, skæres i skiver.

5. Eddike og sukker gives et opkog.

6. Rødbedeskiverne lægges i.

7. Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon

8. Fyldes i rene glas eller krukker, der bindes til med det samme.






Sidst Uploadet:
Friday August 11 2023 16:52:50

Sidst Redigeret:
11-8-2023



163