Salater


Tomatsalat




Ingredienser:
4-6 fuldmodne, meget røde tomater
2 spsk. fintklippet purløg
1-2 spsk. finthakket skalotteløg eller salatløg
4-5 spsk. grundmarinade

Grundmarinade
½ l. olie
ca. 1-1½ dl. vineddike eller friskpresset citronsaft
salt, friskkværnet peber

Opbevares i køleskab 1 måned. Grundmarinaden kan krydres efter smag.
Som regel med hvidløg og lys dijonsennep.

Fremgangsmåde
Skær det træede hvor blomsten har siddet i tomaterne ud med et kegleformet snit. Skær tomaterne i skiver. Læg dem taglagt på et fad.
Hæld marinaden over. Lad salaten trække ½-1 time. Drys purløg og hakket løg over.
Tomatsalat kan serveres som forret, frokostret, på buffet eller som tilbehør til stegte kød-, fjerkræ-, fiske- samt pastaretter uden tomatsauce.




Sidst Uploadet:
Saturday November 20 2021 13:19:08

Sidst Redigeret:
4-2-2021



137