Pålæg


Mayonnaise 0,5 med Stavblender





Ingredienser til: 230 g mayonnaise

1 HELT æg
0,35 tsk. salt
2 tsk. alm. eddike
2 dl rapsolie

(Til andeburger: tilsæt 1spsk dijon sennep til sidst)

Ingredienser til: 345 g mayonnaise

1 HELT æg + 1 æggeblomme
½ tsk. salt
3 tsk. alm. eddike
3 dl rapsolie





Fremgangsmåde
Find din stavblender med tilhørende glas. (Vigtigt! - Glassets diameter SKAL nøjagtig være så stort, at blenderen lige kan komme deri)

Sæt stavblenderen i glasset og lad det hele falde lidt til ro.
Holdt blenderen stille i bunden af glasset og tænd/sluk i pulserende små intervaller -lige til at du kan se alt olie er omdannet til en hvidlig masse.

Først nu kan du begynde at flytte blenderen lidt op og ned samtidig lade blenderen kører med længere intervaller.

Vupti og du har en lækker hjemmelavet mayonnaise på ca. 200g. Mayonnaisen kan holde sig ca. 1 uge i køleskab.

PS! Tilsætter du 1 fed knust hvidløg til opskriften, så har du en lækker mayonnaise til feks. et stykke rugbrød med spegepølse. Ja! - du kan komme alt muligt i... basilikum..purløg osv:) .. vær opmærksom på at holdbarheden er yderligere begrænset, hvis der kommes urter i.... pga. bakterier.





Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 08:38:06

Sidst Redigeret:
20-1-2023



227