Syltning


Syrensaft



Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre.
Brug syrener i saft, syltetøj, is og som drys på kager.
Lav en super dejlig saft med klaser af spiselige blomster som syren.
Ingredienser:
3 økologiske citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon

Fremgangsmåde
Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne.
Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen.
Dette giver en bedre konservering.
Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 -5dage.
Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker.
Opbevar saften i køleskabet.
OBS!. Tag citronerne op efter et par dage, så bliver den ikke helt så bitter.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 09:44:57

Sidst Redigeret:
4-2-2021



237