Syltning


Henkogte tomater- Røde/Gule Tomberries




Ingredienser: 4 pers.
250g tomater-gule og røde tomberries
1/4 dl olivenolie - (2 spsk)
2 fed hvidløg i grove stykker
6 blade frisk  basilikum 
0,7 tsk salt--(5g)
sylteglas

Fremgangsmåde
Fordel tomaterne i et sylteglas..
Læg basilikum og hvidløg ved, drys med salt, hæld oliven olien over og skru lågene næsten helt på, hvis det er almindelige sylteglas du bruger. Hvis du bruger rigtige patentglas med gummipakning skal glassene lukkes.

Når man varmer glassene op, vil der dannes damp som skal ha lov at slippe ud, ellers eksploderer glassene,-og det kan fint slippe ud ved gummipakningen.

Sæt glassene i ovnen ved 110 grader og lad dem stå til indholdet ligner kogte tomater,
er faldet sammen og det bobler lystigt af sted i glassene -ca.1½ time.

Tag glassene ud og skru dem helt stramt på med tykke grydelapper, mens de er varme. Sæt dem tilbage i ovnen og køl af. Patentglas bliver bare stående i den slukkede ovn, til de er kølet af.
Vask glassene udenpå, når de er kølet af, og opbevar et køligt sted.

PS! Kan også laves i et lille ildfast fad, hvis det skal spises inden for kort tid.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 09:44:57

Sidst Redigeret:
4-2-2021



234