Saft


Chiliolie




Det perfekte tilbehør til pasta, salater og en god pizza eller som ingrediens i marinader og dressinger.

Her er en nem opskrift, som tager ca. en halv time a lave og så har du chiliolie til mange retter fremover.


Ingredienser:

10 friske chilier
4 dåser koncentreret tomatpuré ca. 160 g
4 fed hvidløg
(hakket)
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
3 dl olivenolie
2 tsk. citronsaft
2 tsk. røget paprika
Cayenne peper til justering


Fremgangsmåde

Chilierne deles, hakkes og koges op i lidt vand. Alternativt kan du bage dine chilier, det giver en dejlig og let brændt smag.

Kog det godt igennem under omrøring, til chilierne er møre.

Når vandet er dampet godt ind, tilsættes tomatpure, hakket hvidløg, røget paprika, citronsaft, sukker og salt.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i.

Hæld saucen på et skoldet glas og hæld resten af olien over og sæt på køl.

Herefter kan smagen justeres til med frisk chilli eller cayenne peber.

Den kan som minimum holde sig en måned, men ønskes længere holdbarhed, er det en god ide at skylle glasset med atamon.








Sidst Uploadet:
Monday July 01 2024 09:51:37

Sidst Redigeret:
1-7-2024



24